Työkalut

Palvelukulttuuri ja alustatalous liiketoiminnan uudistajina teollisissa yrityksissä -hankkeen tuloksena syntyi testatut työkalut ja mallit teollisen alan pk-yrityksille palvelukulttuurin ja palveluliiketoiminnan kehittämiseksi. Työkaluja ja malleja voivat pk-yritysten lisäksi hyödyntää koulutusorganisaatiot, elinkeinoyhtiöt ja elinkeinoasiamiehet sekä asiantuntijapalveluja tarjoavat yritykset.

Hyödynnä työkaluja valitsemalla:

  1. KÄSIKIRJA, joka sisältää kirjallisena niputetut ohjeet palvelukulttuurin arviointityöpajaa ja Kohti palveluita -prosessia varten. Täältä löydät myös liitteet, eli työpajoja varten avuksesi luodut esitys-, lomake- ja raportointipohjat.
  2. TYÖPAJA, joka sisältää yrityksen palvelukulttuurin arviointityöpajaan liittyvät ohjeet ja toimenpiteet avattuina selkeiksi vaiheiksi.
  3. KOHTI PALVELUITA, joka sisältää yrityksen palveluiden kehittämiseen liittyvät ohjeet ja toimenpiteet avattuina selkeiksi vaiheiksi.

Parhaan hyödyn saat, kun 1) aloitat lukemalla läpi koko käsikirjan, 2) toteutat sitten arviointityöpajan ja 3) siirryt lopuksi Kohti palveluita -prosessiin.